Büyümenin Acısını Konu Edinmiş 10 Muazzam Film

Büyümek bazı insanlar için oldukça zordur. Büyüme döneminde yaşananlar, çocukluğumuzu ve ergenliğimizi tanımlar ve yetişkin olarak kim olduğumuzu belirler. Biz de sizler için büyümenin acısını konu edinmiş 10 muazzam film ve bilgilerini listeledik.

The Kid with a Bike (2011)

Babası tarafından yetimhaneye terk edilen 12 yaşındaki Cyril‘in hayattaki tek amacı ne pahasına olursa olsun babasını bulmaktır. Tesadüfen tanıştığı kuaför Samantha‘dan koruyucu annesi olmasını ister. Samantha ile geçirdiği zamanlarda babasına olan öfkesini bir nebze dindiren Cyril‘in başı banliyö hayatıyla da derde girecektir.

Dardanne kardeşlerin filmi The Kid with a Bike, 2011 yılında Cannes’da Büyük Ödüle layık görülen iki filmden biri oldu. Diğer film ise ülkemizin gururu Nuri Bilge Ceylan‘ın Bir Zamanlar Anadolu’da filmiydi.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Stephen Chbosky‘nin çok satan romanından uyarlanan film, 15 yaşındaki naif Charlie‘nin hikayesine odaklanıyor. En yakın arkadaşının intiharı ve kendi akıl sağlığıyla mücadele eden Charlie, diğer yandan ait olduğu bir grup insanı bulmaya çalışır. İki gencin kanatları altında, içine kapanık Charlie, gerçek dünyayla tanışır.

The Ice Storm (1997)

Amerika’yı çalkalayan Watergate skandalının yaşandığı yıllarda geçiyor hikaye. Hood ve Carver aileleri Şükran Günü programı için toplanma planları yaparken, iki aile istemedikleri olaylar içerisine sürüklenir. Huzursuzluklar, cinsel deneyimler ve kültürel bir karmaşa… Herkesin bir araya geldiği gece, bu iki aile arasında gizli kapaklı yürütülen ilişkiler beklenmedik şekilde sonuçlanır.

Bu filmden sonra, Brokeback Mountain ve Life of Pi gibi filmleri yönetecek Ang Lee‘nin ilk filmlerinden.

Boyhood (2014)

Richard Linklater‘ın yazıp yönettiği filmin çıkış noktası, yakın zamanda boşanmış Mason ve Olivia‘nın hikayesi. Anne ve babasının bir arada yaşamayacağı gerçeğine alışması gereken çocukları, artık bu yabancı düzende yaşamayı öğrenmek zorundadır.

Çocuğun 6 yaşında başlayan ve 12 yıl boyunca sürecek büyüme evresini, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor film. Richard Linklater‘ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı film yapım açısından oldukça zorlu bir iş.

This is England (2006)

12 yaşında, babasını Falkland Savaşı’nda kaybetmiş bir çocuk olan Shaun, bir gün karıştığı bir sokak kavgası sonrasında dazlaklardan oluşan bir sokak çetesinin arasına karışır. Bir gün liderleri olan Woody’nin hapisten yeni çıkan bir arkadaşının aralarına katılması ile her şey değişir.

Combo, hapiste geçirdiği yıllarda oldukça radikalleşmiştir. İngiltere’nin, sadece beyaz İngilizlere ait olduğu düşüncesi ile grubun üyelerini radikal harekete katılmak için prove etmeye çalışır ve bunda da büyük ölçüde başarılı olur.

12 and Holding (2005)

İkiz kardeşi zorbalar tarafından kazayla öldürüldükten sonra, 12 yaşındaki bir çocuğun; arkadaşlarıyla, ölümle, genç hormonlarıyla ve aile bozukluğu gibi zor gerçeklerle yüzleşmesini konu alıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda ise L.I.E ve Kill The Messenger gibi filmlerin Amerikalı yönetmeni Michael Cuesta oturuyor.

Stand By Me (1986)

Stephen King‘in hikayesinden uyarlama bir film olan Stand By Me, 1950’lerde geçiyor. Ergenliğe yeni girmiş dört gencin Oregon Ormanlığı’nda kayıp bir çocuğun cesedini aramasını konu ediniyor. Yol boyunca birbirleriyle daha da yakınlaşan çocuklar, birbirleri hakkında bilmedikleri birçok şeyi keşfedecektir. Ancak beklenmedik misafirleri de onların peşindedir.

FlippedThe Bucket List gibi filmlerin yönetmeni Rob Reiner‘in yönettiği film, IMDB‘nin en iyi 250 film listesinde de yer alıyor.

Moonlight (2016)

Film, Miami’de doğup büyümüş olan siyahi bir çocuğun, yetişkinliğe geçişindi, kimliğini keşfetme çabasını dokunaklı bir biçimde işliyor. Yönetmen Barry Jenkins filmde, herkesin içerisinde, bir yere ait olma ve kök salma dürtüsüne odaklanıyor.

Dışardan sapasağlam ve güçlü görünen birinin bile aslında içinde ne yaralar olduğunu ve ne kadar kırılgan olabileceğini anlatan film, en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dahil 3 Oscar ödülü kazandı.

The Squid and the Whale (2005)

Film 80li yıllarda Brooklyn‘in Park Slope mahallesinde geçiyor. Dağılan bir ailenin mutsuz öyküsünü anlatan film adını American Museum of Natural History‘in zemin katında yer alan balina ve mürekkep balığından alıyor.

Filmin yapımcısı Wes Anderson, yönetmeni ise Noah Baumbach.

Fish Tank (2009)

İngiliz kadın yönetmen Andrea Arnold’un yoksul bir mahallede yaşayan 15 yaşındaki asi mizaçlı Mia’nın verdiği yaşam kavgasını anlatan Fish Tank filmi, Cannes‘da Jüri Özel Ödülü kazandı.




Total
0
Shares
Önceki
Osmanlı’da Engelliler: Saraydaki Kritik Görev
Osmanlı’da Engelliler

Osmanlı’da Engelliler: Saraydaki Kritik Görev

Yüzlerce yıl hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu her açıdan ilgi çekici

Sonraki
Dünyanın En Büyük Ahşap Binası: Büyükada Rum Yetimhanesi

Dünyanın En Büyük Ahşap Binası: Büyükada Rum Yetimhanesi

Çöküşün eşiğindeki bu cılız ahşap bina Büyükada Rum Yetimhanesi

Bunları da Beğenebilirsin